2 / 5 (1 votes)

بررسی و نقد فیلم Wish I Was Here

admin . درام, ژانر, کمدی, معرفی فیلم های روز, نقد فیلم های روز

بررسی و نقد فیلم Wish I Was Here

کاش اینجا بودم / Wish I Was Here / 2014 /  Zach Braff

بررسی و نقد فیلم Wish I Was Here

فیلم Wish I Was Here یا کاش اینجا بودم فیلمی ست که به تازگی اکران شده است، سایت راجر ایبرت به این فیلم امتیاز خوبی یعنی 3 ستاره را اختصاص داده است، نقد این فیلم را برای شما آماده کرده ایم که در ادامه مطلب با هم می خوانیم.

داستان : Aidan Bloom یک شوهر، پدر و بازیگر تلاش می کند در سن 35 سالگی به دنبال هویت خود و هدفش در زندگی باشد و…..

مردم ازدست "زاک براف" عصبانی میشوند. اول واکنش منفی بود نسبت به "کشور باغ" فیلم بسیار موفق اولش بیرون از اندازه های خود فیلم و حالا، ده سال بعد، راجع به اردوی دریافت اعانه برای فیلم دومش"کاش اینجا بودم" که با برادرش آدام نوشته است. براف ناتوان از پیدا کردن سرمایه گذار به جمع هواداران روی آورد و درچهل و هشت ساعت سرمایه فیلم فراهم شد که نشانه عشقی است که هواداران به کار او دارند.ولی باز این اردو سیلی براه انداخت از نوشته های نگران و گاهی عصبانی راجع به اعانات جمعی ( جایز بودن استفاده از آن برای افراد معروف بخصوص امثال براف که از کار تلویزیونی پول خوبی میگیرد)، وضع فیلمسازی و همه چیزهای مربوط به براف.
هرچند نکات خوبی هم راجع به وضعیت براف مطرح شد ولی باز خشم بیرون از اندازه بنظر میرسید(لااقل از دید نگارنده). اگر آن موقعی که کازاوتز بخاطر تمام شدن سرمایه " شب بازگشایی" را متوقف کرد و مجبور شد بدنبال پول بدود Kickstarter وجود داشت میشود تصور کرد که راه اعانه جمعی را پیش می گرفت .یا اورسن ولز بجای همسفره شدن با روسهای نیمه ارمنی برای تأمین سرمایه این کار را می کرد. نه اینکه براف کارگردانی قابل مقایسه با ولز یا کازاوتز باشد بلکه همانطور که او در مصاحبه با سردبیر سایت راجر ابرت گفت سیستم معیوب است.
او میخواست کار دلخواهش را بسازد.kickstarter کمکش کرد.خوب حالا "کاش اینجا بودم" چطور ؟ اصلا خوب هست؟
بله هست. با صداقت است. متفکر و معنوی، اغلب تلخ و با فشار دغدغه وجودی عمیقی در سراسر بسترش. دغدغه در پایان حذف نشده. ولی شاید کاراکترها در میان همه دغدغه هایشان راهی برای زندگی پیدا کنند که مناسبشان باشد و خوشحالشان کند.فیلم در بهترین حالت درباره همین است (عنوان فیلم به تنهایی انتقال دهنده مفهوم احساس فاصله ما از درک واقعی لحظات عمرمان است ). حرف جدیدی نیست، ولی یک فیلم شخصی است، چیزی که تماشاگر تشنه آن است و با دید خاص براف به جهان. " کاش اینجا بودم" یک داستان خوب است با شخصیتهای جالب که خوب روایت میشود.
آیدان بلوم( زاک براف)، پدر آزرده خاطر دو بچه ، هنرپیشه ی بیکار است که هنوز برای گرفتن نقشهای کوچکی در سریالهای شبکه سای فای آزمون میدهد.او میتواند همان کاراکتر"کشور باغ" ده سال بعد باشد. زن آیدان، سارا برای سازمان آب لس آنجلس کار میکند و توسط همکارش مورد آزار جنسی قرار میگیرد ولی چون نان آور خانه است نمیتواند استعفا دهد. زندگیشان صرف تحقق رویای آیدان میشود، رویایی که رو به نابودی است ولی او نمی تواند از آن دل بکند. صبر سارا دارد تمام میشود.
فشار دیگ بخارپز درام فامیلی آیدان با آمدن پدر آیدان ، گیبل (Mandy Patinkin) که دارد از سرطان می میرد بالا میرود.پدر آیدان که او وبرادرش نوا(Josh Gad) را با آئین یهود بار آورده حالا میبیند از دین برگشته اند.آیدان زن نیمه یهودی گرفته، رودر روی پدر ایستاده و گیبل سرافکنده است که او مرد خانواده نیست. و نوا هم که در بچگی به او امیدوار بوده اند حالا بی نام و نشان در یک کاروان کنار ساحل زندگی میکند و خواب بلاگ نویس شدن می بیند.
گیبل خرج تحصیل بچه ها، گریس( با بازی زیبای Joey King) و تاکر(Pierce Gagnon) را در یک مدرسه خصوصی بسیار سنتی یهودی می دهد. بچه ها هویت یهودی را جذب کرده اند تا حدی که گریس منتظر است بزرگ شود تا سرش را بتراشد و کلاه گیس بگذارد. آیدان آنها را "فطیر مقدس مغز شویی شده" مینامد. گریس چشم می چرخاند.وقتی پدر دیگر نمیتواند بخاطر مخارج درمان خودش خرج تحصیل بچه ها را بدهد آنها را از مدرسه محبوبشان بیرون میآورند و آیدان جلسات درس خانگی فاجعه آمیزی را شروع میکند.
فیلم Wish I Was Here کاملا یکپارچه نیست و بعضی انحرافات از داستان هست که بی هدف بنظر می رسد( مهمترینش بازدید از کامیک- کان). همچنین یک موتیف تکرار شونده از فضانورد و روبوت همراهش در جنگل و صحرا هست که میخواهد تصویری باشد مخلوط از بازی دوران کودکی آدام و نوا با یک حس فناپذیری نزدیک شونده. چیزیست در بین ایندو اما مبهم. رزونانس حسی ندارد و به چیزهای دیگر نمی افزاید.

بقیه فیلم اما جبران آنرا می کند با صحنه های خوبی که پشت سر هم می آیند و کامل می شوند.آیدان و سارا شبی در کیوسک نجات غریق کنار ساحل نشسته راجع به زندگیشان صحبت میکنند و سعی می کنند دوباره با هم ارتباط برقرار کنند. سارا که همیشه برخورد محتاطی با پدرشوهرش سختگیرش داشته یک صحنه پرقدرت با او در بیمارستان دارد که بطور غیر مستقیم به او میگوید پسران بالغش از او چه میخواهند. هم "پاتینکین" و هم "هادسن" در این صحنه فوق العاده هستند.صحنه های فوق العاده ای بین آیدان و بچه هایش ، بخصوص دخترش وجود دارد. او در مورد دخترش سردر گم است میخواهد با او همراه باشد، و نمی داند او چه می خواهد.
متن خیلی بامزه است گهگاه جملات قصاری پرانده میشود که خیلی هوشمندانه نیست یا مثل حسن ختام لطیفه است ولی همانطوری بنظر میرسد که مردم وقتی ناراحتند و چیزی به فکرشان نمی رسد واقعا صحبت می کنند.آیدان راجع به کسی که اتومبیل مسخره ای سوار شده می گوید: "کی هامر زرد سوار میشه؟ …داره میره جنگ؟ روی خورشید؟" حیاط خلوت آیدان خالی و پوشیده از گیاهان هرز است. پدرش نگاهی آنجا می اندازد و به پسرش می گوید: "عجب تکه خوبی از هندوستان اینجا داری." بعد آن خاخام ریشو که که از ویدئوی یوتوب بچه گربه ریسه میرود یا روروک سواری سریع توی راهروی بیمارستان و برخورد با دیوار. براف دید خوبی برای این بداعتهای کاراکتر محور دارد.
دو سکانس رویا گونه ار آیدان و بچه ها وجود دارد که پرقدرت و با احساس است. یکی درحین یک گردش تفریحی و یکی موقع تعمیر نرده حیاط خلوت.هر دو شامل شعرخوانی ( غزل آلفرد .جی.پرافراک از تی اس الیوت در گردش تفریحی و "تعمیر دیوار" رابرت فراست در حیاط خلوت)، اسلوموشن ناگهانی، کلاژ تصاویر، خنده و بازی دستجمعی خانوادگی است. لحظات زیبایی که بخش عمده زندگی ماست. بله زندگی آشفته است. آدمها میمیرند. و ما باید تاوان بدهیم.باید بزرگ بشویم ومسئولیت بپذیریم .ولی لحظه هایی مانند دخترکی که با کلاه گیس صورتی روی تخته پرش استخری خالی برای پدر و برادرش شعر" تعمیر دیوار" را میخواند درحالیکه آنها سرگرم تعمیر نرده حیاط اند، ملات چسباننده روابط خانوادگی است . براف اینرا میداند و درساخت این صحنه های زیبا بدان اولویت میدهد.
بازیگری سراسر عالی است. موزیک خیلی مداخله گر است، همانگونه که در "کشور باغ" بود. نه فقط مداخله گر بلکه قابل پیشبینی است. یک صحنه بدون موسیقی را بطور صحیح بازیگران اجرا کرده اند. صحنه دارد تمام میشود .دو سه خط مانده به آخر توضیح موزیکال وارد میشود. زمانبندی طوری دقیق است که میشود ساعت را با آن تنظیم کرد. این از نقاط ضعف براف است که خودش را اینجا کامل نشان داده.
با وجود این داستان در من اثر کرد. کاراکترها درمن اثر کردند.آخر کار همه مرگ است ولی باز طبق آنچه شعر الیوت، شاهکاری درباره تشویش، میگوید:" و به حقیقت زمانی خواهد آمد که میپرسم آیا نمی توانم؟"
همه در تلاش اند. همه باید بپرسند"آیا نمی توانم؟" تا تغییر معنی داری ایجاد کنند.فرضیات ما از زندگی یا نومیدی از خود یا دیگران، یا فرسایش معمول زندگی روزمره ما را ازارتباط با هم باز میدارد."کاش اینجا بودم" زمانی را نشان میدهد که آدمها مجبورند مکث کنند، زندگیشان را مرور کنند سئوالات بزرگ بپرسند، با واقعه، مرگ، ناامیدی روبرو شوند. ما از آنچه می پنداریم قویتریم.

حواشی فیلم Wish I Was Here :

  • بودجه 6 میلیون دلار، فروش تا الان 484 هزار دلار.
  • این آخرین بازی James Avery به شمار می رود.
  • فیلم برداری فیلم 25 روز طول کشیده است.

 

برچسب ها:, , , ,

بازتاب از سایت

نظرات (2)

  • mohammad

    |

    با سلام
    نمیدونید خواننده ی تیتراژ پایانی این فیلم کیه اگه میدونید خواهشا برام ایمیل کنید لینکی اسمش هر چیزی

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      خیر بنده نه فیلم را دیدم و نه خبر دارم 🙂
      موفق باشید

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

شما برای ارسال نظر باید وارد اکانت خود شوید

آخرین دیدگاهها

admin

|

همانطور که می بینید فیلم رو من 4 سال پیش دیدم حداقل براساس تاریخ نقد وگرنه ممکنه خیلی دیرتر دیده…

رضا

|

سلام و سپاس از توضیحات و نقد خوبتون به نظرم ریتم نیمه اول فیلم که کند و به جا داشت…

رض

|

به نظر من نیمو داره میگه همه ی راه ها درستند و در عین حال همه غلطند ولی این بین…

بهرام

|

خداییش خیلی فیلم پر استرس و وحشتناکیه

شهرام

|

ضمن سلام و عرض ادب خدمت دست اندرکاران سایت و ادمین گرامی و همچنین بازدید کنندگان محترم درخواست کمکی برای…