5 / 5 (1 votes)

بررسی آثار و فیلم های کن ایچیکاوا

admin . ژاپن, یک نگاه، یک کارگردان

بررسی آثار و فیلم های کن ایچیکاوا

بررسی آثار و فیلم های کن ایچیکاوا

یکی از دوستان در نظراتی که به ایمیل سایت ارسال می شود اعلام کرده بود با سایت از طریق سرچ در رابطه با سینمای ژاپن آشنا شده است. خوب همین مزید بر علت شد تا یکی دیگه از کارگردان های فوق العاده بزرگ و صد البته ناشناخته ژاپن را معرفی کنم، تا بحال کارگردانانی که از سینمای ژاپن معرفی کرده بودم همگی کارگردانان نوین و مدرن ژاپن بودند ولی امروز میخوام سری به سینمای کلاسیک این کشور بزنم و خوب تعجب نکنید از اسامی نظیر کوروساوا، اوزو و خیلی های دیگر خبری نیست قصد معرفی آثار استاد کن ایچیکاوا را دارم. در ادامه مطلب بیشتر در رابطه با او می خوانیم./

بیوگرافی و کارنامه کاری کن ایچیکاوا

کن ایچیکاوا در 20 نوامبر سال 1915 در شهر میه ژاپن به دنیا آمده است و در 13 فبریه سال 2008 در شهر توکیوی این کشور از دنیا رفت، او یک کارگردان برجسته ژاپنی است که متعلق به نسل مردانی ست که سینمای ژاپن را در جهان به شهرت رساندند، البته او همیشه در سایه افرادی نظیر اوزو و کوروساوا قرار میگیرفت و بسیاری از دوست داران سینما با نام او آشنا نیستند ولی بزرگی فیلم های او پیش هر علاقه مند جدی سینما محفوظ است.

در سن 4 سالگی او از دنیا رفت و مغازه کیمونو فروشی که داشتند ورشکسته شد و باعث شد او برای زندگی پیش خواهرش برود، اسم ” کٌن” توسط یکی از عموهای او به او داده شده چون طبق اسم او به شیوه ای نوشته می شد که زمانی که دو بخش چینی اسمش به دو نیم تقسیم می شد از دید عمودی شبیه هم بودند و عمویش اعتقاد داشت این برایش شانس می آورد. او از بچگی عاشق نقاشی بود و آرزویش هنرمند شدن بود. عشق به سینما هم در او با دیدن فیلم های سامورایی شکل گرفت و خیلی زود با دیدن یکی از انیمیشن های والت دیزنی تصمیم گرفت انیمیتور شود ( این عشق در بسیاری از فیلم های او نمایان است ) و به همین منظور به هنرستان فنی در اوساکا پیوست و در رشته انیمیشن فارغ التحصیل شد و در بخش انیمیشن استودیوی فیلم J.O Studio سال 1933 کاری پیدا کرد. سال ها بعد او به یک نویسنده آمریکایی گفت : من هنوز هم یک کارتونیست هستم و بیشترین تاثیر را روی فیلم هایم فکر میکنم ( جدا از چاپلین و فیلم ” جویندگان طلا ” ) والت دیزنی گذاشته است. در اوایل دهه 40 و به دنبال بسته شدن بخش انیمیشن این استودیو او به بخش فیلم راه یافت و در سال 1946 اولین فیلم خود را ساخت که یک نمایش خیمه شب بازی بود ولی خوب پخش آن اکران شد چون فکر می کردند مقامات که فیلمنامه او بسیار فئودال گونه نوشته شده است.

او در کمپانی فیلم Toho که از ترکیب شدن استودیوی J.O و یک استودیوی دیگر شکل گرفته بود با زنی آشنا شد که سمت مترجمی را در آن جا داشت، زنی که در رشته ادبیات انگلیسی درس خوانده بود، آن ها با هم ازدواج کردند و این زن در سال 1983 به دنبال سرطان سینه از دنیا رفت.

این ازدواج برای ایچیکاوا خوش یمن بود، آن ها با هم یک همکاری را نیز شروع کردند و زن او فیلمنامه های او را می نوشت، اوج این همکاری که برجسته ترین کارهای ایچیکاوا شکل گرفت بین سال های 1950 تا 1965 بود با آثاری نظیر ” المپیک توکیو ” نام ایچیکاوا جهانی شد. بیشتر کارهایی که ایچیکاوا در این دوره ساخت اقتباس بودند.

بعد از ساخت المپیک توکیو زن او اعلام بازنشستگی کرد، خود ایچیکاوا چنین می گوید در این مورد : او از گرامر جدید فیلم سازی، شیوه ای که مواد خام این صنعت ارائه می شوند خوشش نمی آید، او می گوید در بین فیلم های جدید دیگر آن جوهر وجودی دیده نمی شود، افراد دیگر عشق انسانی را جدی نمی گیرند.

 شونجی آوایی در سال 2006 مستندی به افتخار این کارگردان ساخت و سال 2008 بود که کن ایچیکاوای بزرگ از مرض ذات الریه از دنیا رفت ولی میراثی که به جا گذاشت فیلم هایی هستند که بارها هم دیده شوند ارح گذارده می شوند.

متاسفانه خیلی از فیلم های او زیرنویس انگلیسی ندارند و من هم ژاپنی بلد نیستم ولی معدود فیلم هایی که از او فعلا زیرنویس شده است را به مرور زمان معرفی میکنم و دوستان نقد آن ها را در سایت با هم می توانند بخوانند.

برچسب ها:, , , ,

بازتاب از سایت

دیدگاهتان را بنویسید

شما برای ارسال نظر باید وارد اکانت خود شوید

آخرین دیدگاهها

admin

|

همانطور که می بینید فیلم رو من 4 سال پیش دیدم حداقل براساس تاریخ نقد وگرنه ممکنه خیلی دیرتر دیده…

رضا

|

سلام و سپاس از توضیحات و نقد خوبتون به نظرم ریتم نیمه اول فیلم که کند و به جا داشت…

رض

|

به نظر من نیمو داره میگه همه ی راه ها درستند و در عین حال همه غلطند ولی این بین…

بهرام

|

خداییش خیلی فیلم پر استرس و وحشتناکیه

شهرام

|

ضمن سلام و عرض ادب خدمت دست اندرکاران سایت و ادمین گرامی و همچنین بازدید کنندگان محترم درخواست کمکی برای…