3 / 5 (1 votes)

بررسی و نقد فیلم The Wolverine

admin . اکشن, ژانر, علمی تخیلی, ماجراجویی, هیجانی

بررسی و نقد فیلم The Wolverine

ولوورین / The Wolverine / 2013 / جیمز منگولد

بررسی و نقد فیلم The Wolverine

خوب یک مدتی بود از سری فیلم های مردان ایکس دور شده بودم ولی خوب با فیلم The Wolverine به ششمین قسمت این سری فیلم ها نگاهی می اندازیم.

داستان : بعد از مرگ جِین لوگان از سایر مردان ایکس جدا شده است و زندگی منزوی را در پیش گرفته است، یکی از افراد ارتش ژاپن که جان او را لوگان در جنگ جهانی دوم نجات داده است رو به موت است و کسی را به دنبال لوگان برای آوردن او به ژاپن می فرستد چون….

نقد فیلم The Wolverine :

بعد از فیلم X-Men Origins Wolverine  دوباره ساختن فیلمی با محوریت شخصیت وولورین ( لوگان ) کمی شجاع بودن میخواست از این نظر که همانطور که به موقع معرفی و نقد آن فیلم گفتم لوگان به عنوان یکی از شخصیت های مردان ایکس به عنوان فردی که هرگز نمی میرد داستان فیلم را قابل پیش بینی می سازد، ولی خوشبختانه در این نسخه با قرار دادن عنصر ضعیف کردن او و حتی مردنش در فیلمنامه ما شاهد یک فیلم خوب هستیم، گرچه عدم وجود شخصیت های محبوب و دوست داشتنی دیگر سری فیلم های مردان ایکس فیلم را تک محوری می کند ولی غافل گیری که در آخر وجود دارد و همچنین قرار دادن سکانس های اکشن به صورت یک در میان با کمی استراحت در وسط تا به شخصیت لوگان پر و بال داده شود از خوبی های فیلم است.

لوگان شخصیتی ست که شروع فیلم های مردان ایکس با او است، و در هر کدام از قسمت ها حضور دارد و این سیر تکاملی رفتاری و شخصیتی او در هر قسمت باعث می شود بیننده در این فیلم نسبت به شخصیت های اطراف او حساس تر شود.

کارگردان سعی کرده است با وسعت دادن شخصیت عاطفی لوگان و همچنین یادآوری خاطرات او فیلم را از مسیر یک اکشن محض خارج کند و تا حد زیادی هم موفق شده است.

فیلم X-Men Origins Wolverine شاید فیلم کاملی نباشد ولی قطعا فیلم خوبی ست که برای طرفداران سری فیلم های مردان ایکس می تواند رضایت بخش باشد.

حواشی فیلم The Wolverine :

  • بودجه 120 میلیون ولی فروش نزدیک به 415 میلیون دلار آمریکا.
  • ابتدا برای کارگردانی فیلم دارن آرنوفسکی در نظر گرفته شده بود و ایده ساخت فیلم به 2009 بر میگردد ولی به دنبال زلزله در ژاپن و سونامی در سال 2011 ساخت فیلم به تعویق می افتد.
  • یاشیدای جوان به ولوورین شمشیری می دهد که روی آن نوشته شده بود : هرگز نمرده است، هرگز پیر نمی شود، هرگز نابود نشده است.
  • برای آماده شدن برای فیلم Hugh Jackman رژیم چاقی گرفته بوده است.
  • در فیلم یوکیو و Viper جهش یافته هستند و شخصیت Harada خیر ولی در کمیکی که فیلم براساس ان ساخته شده است اینطوری نیست.
  • به گفته هیو جکمن او در این فیلم به اون فیزیک بدنی که در ذهن برای ولوورین در ذهن داشته است رسیده، او برای این کار رژیم های مختلفی گرفته بوده است.
  • این اولین فیلم در بین سری فیلم های مذکور دارد که در نسخه بلوری خود دارای نسخه extended است.

برچسب ها:, , ,

بازتاب از سایت

نظرات (13)

  • SiiSii

    |

    پرسیده شد که چرا به کارگرذان‌هایی مثل برسون، گدار، کیشلوفسکی، بونوئل، لینچ و… نمی‌پردازین گفتین (یه چیزی تو این مایه‌ها) سینما اینقدر وسیعه که ترجیح میدین به فیلم‌های کمتر شناخته شده بپردازین. پس این فیلمای تجاری آشغال دیگه تو سایتتون چکار می‌کنم؟

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      سلام.
      ببینید سلیقه ها فرق داره من بحثی به ارزش آن فیلم ها ندارم یعنی همین وولوورین اینا کلی در رابطه با خودم میگم : بنده چون با خانومم فیلم میبینم دیگه مثل قدیم هر فیلمی را نمی تونم ببینم و زمانی هم که به تنهایی فیلم میبینم قدرت این را ندارم که همیشه فیلم خوب ببینم، نیاز دارم گاهی اوقات به جنبه سرگرمی سینما هم بپردازم ! و اتفاقا این فیلم ها را هم خیلی دوست دارم ! سایت یک هدفی دارد و آن هم تبدیل شدن به یک دانشنامه سینمایی است و شما در یک دانشنامه مثلا شخصیت های مهم تاریخ نمی توانید چرا شخصیت خونخواری مثل هیتلر ( که اتفاقا خیلی هم بزرگ ) است کنار افرادی نظیر بو علی سینا و یا مادر ترزا معرفی می شوند ! در مورد برسون، گدار و سایر افراد بنده یادم نمیاد که ترجیح میدم…. شاید هم گفتم نمیدونم ولی اون افراد نیاز به بررسی جامع دارند و من هنوز آمادگی ذهنی و سینمایی برای ورود به سینمای آن ها را ندارم و چون هدف سایت یک هدف بلند مدت چندین و چند ساله است و پی ریزی های آن تا چندین سال بعد هم ادامه خواهد داشت آن کارگردانان یا خیلی از افراد دیگر نیز معرفی می شوند فقط در زمان خودش زمانی که بنده مشغله های فکری و کاری کمتری داشتم و آنقدر فرصت داشتم که به طور کامل در رابطه با آن ها صحبت کنم ! مثلا بنده میشل گوندری را می پرستم و همه می دونند بهترین فیلم زندگی من را اون ساخته ولی هیچوقت هنوز او را معرفی نکرده ام ! چون در حال خواندن یک کتاب 130 صفحه ای انگلیسی در رابطه با فیلم او هستم ولی چون روند کار کند است صحبت از خیلی ها هم طبق این روند صورت می گیرد !
      ممنون از نظر شما.

      پاسخ دادن

    • admin

      |

      جدا از این به اندازه کافی توی وب فارسی از لینچ و.. صحبت شده ! شما می توانید به خوبی نقد فیلم های او را پیدا کنید ! درسته به صورت اختصاصی هیچ سایتی مثل من به سینما نمی پردازد و بهترین سایت نقد فیلم ایران نقد فارسی فقط ترجمه می ذاره ولی همانطور که گفتم همه چیز به جای خود و زمان خود 🙂
      گاهی اوقات دوست عزیز بعضی چیزها باید خودش به خودی خود ” زمانش ” فرا رسد و من در زندگی فلسفه های خاصی دارم که در سایتم هم اجرا شده و می شود.

      پاسخ دادن

  • SiiSii

    |

    منظورتون Eternal Sunshine هست؟ منم اونو خیلی دوست دارم. البته اون فیلم بیشتر مدیونه چارلی کافمنه تا گوندری. ولی بدون گوندری هم چیزی که هست نمیشد. the science of sleep هم خیلی دوست دارم. ولی بعضی فیلم‌ها هم نا امیدم کردند، مثل Be Kind Rewind که سطحش پایین بود.

    در اون مورد هم خب سایت خودتون هست و به من ربطی نداره که چه مطالبی دوست دارید در سایتتون بذارید، من صرفا به عنوان یه خوانند نظر میدم و قصد تخریب ندارم! فقط می‌گم وقتی مثلا از امثال کیشلوفسکی نمی‌نویسید دیگه در مورد وولورین هم ننویسید، واسه سایت خوب نیست، می‌دونید که منظورم چیه؟

    راستی فیلم Maniac رو دیدید؟ طبق بعضی فیلم‌هایی که معرفی کردید فکر می‌کنم خوشتون بیاد، در نوع خودش بد نبود بنظرم.

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      بابت پیشنهاد فیلم که ممنون.
      دررابطه با موضوع اول تاکید میکنم هدف سایت داشتن یک دانشنامه سینمایی خوب نه کامل در ایران است. حالا بخش یک نگاه یک کارگردان با هدف معرفی کارگردان ها و بررسی اثاری راه اندازی شد که یا ناشناخته بودند و این ظلم به آن ها بود نظیر سینمای فوق العاده شاهکار مانند الدار ریازانوف که یک استاد در سینمای روسیه و شورودی سابقه به شمار می رود و یا مشهور بودند و کارهایشان به صورت کامل در نت فارسی بررسی نشده بود نظیر مثلا کارپنتر، آرجنتو و…. به همین علت دانشنامه بودن دوباره تاکید میکنم فیلم بد و خوب نداریم هرچه بنده ببینم یا دیده باشم معرفی می شود چون از طرف دیگر باید مخاطب برای سایت جذب شود
      این جذب مخاطب باید بر اساس فیلم های عمومی نظیر همین وولوورین و اصول سئو که بنده بلد هستم صورت گیرد تا مخاطب عام با سایت خاص روبرو شود و شاید نظیر شما یک خواننده قدیمی شود.
      و خیلی موارد دیگه که بنده لازم به توضیح در اینجا نمیبینم 🙂 وگرنه منم میدونم فیلم هایی نظیر وولوورین یک تار موی دنیای کیشلوفسکی نمی شوند 🙂
      ولی هدف آن چیزی است که در ذهن من است و سایت باید برای هر نوع مخاطبی مطلبی داشته باشد چون باید نظیر دانشنامه ای باشد که هر کس که آن ورق می زند محتوای خاص خود را بتواند پیدا کند.
      امیدوارم موضوع به اندازه کافی باز شده باشد.

      پاسخ دادن

  • SiiSii

    |

    بله من متوجه منظورتون هستم. فقط خب طبق استایلی که سایت شما داره فکر نمی‌کردم تعداد خوانندگان زیاد مهم باشه برای شما. ولی دیگه کسی که با سرچ کردن کلمه وولورین به اینجا کشیده شده باشه فکر نمی‌کنم کسی باشه که پایبند اینجا بشه و به این راحتی‌ها شیفته‌ی امثال آرجنتو بشه!
    وولورین دیگه خیلی سطحش پایینه. این هم ذکر کنم که من اینها رو صرفاً از جنبه خوب دارم می‌گم و قصد تخریب ندارم.
    به نظر به جای امثال وولورین می‌تونید از فیلم‌های تارانتینو استفاده کنید که هم یه سینمای خاصه و هم اینکه مخاطب عام هم زیاد داره. یا از فیلم‌های جدیدی که امثال اومده مثل Nightcrawler , Gone Girl , Whiplash یا شاهکاری مثل Winter Sleep و Boyhood
    که هم جدید هستن، هم مخاطب خاص و عام رو دارن و هم سطحشون بالاتر از وولورین و غیره هست. به نظر من اینطوری بیشتر میشه استایل سایت رو حفظ کنید. سینمایی که بهش علاقه دارید معرفی میشه و در کنارش فیلم های عامه پسندِ سطح بالا.

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      خیر تعداد خوانندگان مهم نیست ولی بنده زمانی که این سایت را استارت زدم یک هدفی توی ذهنم داشتم اینطوری نبود که صبح از خواب بیدار بشم یک سایت بزنم ! اگه میخواستم اونطوری فعالیت کنم روی نگارش، نکات سئو و خیلی خیلی چیزهایی که شما از آن خبر ندارید در دنیای سایت داری ( فرض می گیرم خبر ندارید ) را رعایت نمی کردم و یا به دنبال آموزش نبودم، هدف دوباره تاکید میکنم تبدیل شدن به یک دانشنامه سینمایی برای هر قشر عام و خاص و مطرح شدن سایت در ایران است. زمانی که بحث های نوین Digital Branding و User Journey پیش میاد بنده طبق دنیای روز پیش میرم، این سایت اعتبار دانش سینمایی من است خواه خاص خواه عام، ولی توازن بین این دو طبق افکار و شخصیت من است و اگر یکروز این رو شل میکنم یکروز اون یکی رو سفت اون دیگه به جنبه های شخصی من بر میگردد
      درست است کسی که برای خواندن مطالب وولوورین یا او یک مرد است به اینجا میاد دنبال سینمای برگمان و… نیست، ولی شاید یک رفیقی داشته باشه که او نیاز به این سینما داره و سایت را تبلیغ کنه، شاید مطالب سایت را برداره و در یک فروم برای علاقه مندان اون نوع سینما بذاره و خیلی موارد دیگر، بنده زمانی که استارت این سایت را زدم هیچکس خبر نداشت ولی امروز تو کلمه نقد فیلم صفحه دوم هستم
      اگه کمی مشغوله های کاری و ذهنی نداشتم با استراتژی های سئو راحت به صفحه اول هم میومدم که میام هم، چنین چیزهایی همه اهداف جانبی سایت هستند که خوانندگان خبر ندارند.
      در مورد فیلم هایی که نام بردید مشکل اینجاست که بنده طیف فیلم دیدنم حساب کتاب ندارد 🙂 مثلا من هنوز فیلم های فینچر خیلی هاش رو ندیدم یا تازه هفته پیش اینسپشن را دیدم ! و طبق عادت از قدیم سینمای جدید برام اصلا تازگی ندارد بیشتر در کلاسیک سیر میکنم اگه فیلمی جدید دیده می شود فقط به خاطر همسرم و اینکه اون موقع خودمم دوست دارم سرگرم بشم است، چون ایشون نظیر 98% عامه مردم سینما را به خاطر سرگرم شدن، هیجان، اکشن و خیلی چیزهای دیگه اش دوست دارد و در نظر داشته باشید من هم نظیر هر انسانی 24 ساعت در شبانه روز بیشتر در اختیار ندارم ! و هم باید کار کنم هم زندگی را اداره کنم و هم خیلی چیزهای دیگر.
      اون هدفی که من برای سایت دارم با گفته های شما همخوانی ندارد ولی جدیت شما در بحث جای تشکر دارد.
      تاکید میکنم هدف تبدیل شدن به یک دانشنامه سینمایی ولی طبق ” سرعت و نحوه فیلم دیدن و یا افکار من ” است و ” پیدا کردن مخاطب خاص و عام دوباره تاکید میکنم طبق روندی که ” لاکپشتی ولی همیشگی ” است، من نه دنبال از دست دادن مخاطب هستم نه عجله دارم همه رو دور خودم جمع کنم، برنامه ریزی های من برای این سایت یک برنامه ریزی 4-5 ساله است !
      وگرنه خیلی راحت می شد یک مترجم استخدام کرد و به خوبی بهش گفت هم فیلم های روز را ترجمه کنه برای نقد کاری که به کمک یکی از دوستان برای مدتی ادامه داشت، هم اینکه کارگردان هایی نظیر لینچ و… را نقد فیلم هاشون رو بذاره ! ولی بنده خشت خشت این سایت را خودم ساختم و چون تنها هستم و نمیخوام بودجه براش بذارم کنار برنامه ریزی را 5 ساله در نظر گرفتم!

      پاسخ دادن

    • admin

      |

      و البته من هنوز منتظر ایمیل انتخاب فیلمتون هستم 🙂 قرار بود در مورد قیمت و.. با هم صحبت کنیم و شما به ایمیل سایت ایمیل بزنید:)
      در کل موفق باشید.

      پاسخ دادن

  • SiiSii

    |

    الان بهتر متوجه منظورتون میشم.
    در مورد خرید فیلم هم حتما مزاحم میشم ولی الان نه.
    خیلی جالبه که اینسپشن با اون همه سر و صدا رو شما تازه دیدید! باید روش جالبی باشه، یک وقتی امتحانش می کنم.
    خب چطور بود به نظرتون؟
    خیلی کنجکاو شدم بدونم که فیلم های مورد علاقه شما چیه. مثل همین دیشب که فهمیدم Eternal رو خیلی دوست دارید. قطعا یکی از بهترین فیلمنامه های این قرن رو داره.

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      مراحم هستید.
      من خیلی فیلم ها را یا هنوز ندیدم یا اصلا برام مهم نیستند که زود و دیر ببینمشون ! بنده اصلا به فیلم های جدید و چی اکران میشه یا نمیشه توجهی ندارم !
      از فیلم های معروفی که هنوز بنده ندیدم ! : سه گانه پدرخوانده ! فیلم آخر تارانتینو و چندتا فیلم دیگه اش !، شوالیه تاریکی بر میخیزد ! و 100 ها فیلم دیگر !
      بنده به سر و صدا کار ندارم و اصول فیلم دیدنم به قدری عجیب است که حد نداره شاید یک دلیل آن بودن در جوامع و محفل های مخفی و ترکرهای خصوصی فیلم خارجی و در میان افرادی قرار گرفتن باشد که به من آموخته اند سینما آنقدر وسعت دارد که لذت ناشناخته ها از صدتا فیلم پر زرق و برق هالیوودی بهتر است !
      بنده توی همین سایت یک سری از شاهکارهای سینمایی را معرفی کرده ام که ناشناخته اند، به عنوان مثال ریازانوفی که من اینجا معرفی کرده ام عاشقانه هایش از هر عاشقانه هالیوودی که دیده ام بهتر بوده اند…
      در مورد بهترین فیلم عمرم هم سوال سختی ست قطعا فیلم گندری بهترین فیلم زندگی من نیست ولی ماندگارترین فیلم در ذهن من است چون همذات پنداری باهاش کردم وگرنه از آن فیلم بهتر خیلی دیدم….
      من خیلی از فیلم های تاپم را هنوز معرفی نکرده ام….. عریان مایک لی عزیزم… سر بالای فاتح آکین عزیزم و خیلی های دیگر….

      پاسخ دادن

  • SiiSii

    |

    حرفتون رو در مورد ناشناخته‌ها قبول دارم. اتفاقن خودم چندتا از این تجربه‌ها داشتم که به شدت بهم حال دادن ولی حیف نیست که مثلن لذت دیدن ملک‌الموت یا جذابیت پنهان برژوازیِ بونوئل یا سه رنگ کیشلوفسکی یا ناگهان بالتازارِ برسون یا آینه و استاکر تارکوفسکی یا همین فیلم جدید جیلان و خیلی فیلم‌های دیگه رو به تاخیر انداخت (بر فرض اینک هیچکدوم از این فیلم‌ها رو ندیده باشید) ؟
    سینمای الان هالیوود رو که به سختی میشه سینما حساب کرد (به غیر از تعداد اندکی از کارگردان‌ها که از انگشت‌های دست هم کمترند). سینمای الان هالیوود که بیشتر شبیه یه کارخونه ست.

    همونطور هم که خودتون ذکر کردید درگیری‌های زندگی زیاده و وقت کم.

    وای عریان مایک لی!! چه سلیقه‌ای! من این فیلم رو حداقل 5 بار دیدم! از بهترین‌های عمرم.

    پاسخ دادن

    • admin

      |

      سلام
      خدمت شما ابتدا عرض کنم شخصیت های انسانی متفاوت هستند، بنده جوامع فیلمی را می شناسم که درست است با فیلم سازانی که شما اسم بردید آشنا هستند ولی لذت سینما را در فیلم هایی می بینند که شما را کتک هم بزنند نمی بینید ! و سپس پرسشی این وسط هم البته مطرح می شود ما چرا فیلم میبینیم ؟ و چه فیلمی باید ببینیم ؟
      ولی نباید این ایده را داشته باشیم فیلمی که من دوست دارم دیگری هم دوست خواهد داشت یا می پذیرد و سایر موارد.
      مثالی هم برای شما میزنم : فرض می کنیم من و شما درون یک باغی می رویم که میوه های شناخته شده و مرغوب آن مواردی باشد که شما نام برده اید و طبق تجربه شما خود را از آن ها محروم نمی کنید، ولی بنده به آن انتهای باغ و درخت های ناشناخته هجوم می برم که طعم میوه هایش برای خیلی ها ناشناخته است و در دنیای آن مزه و طعم خود را غرق میکنم، به هرحال بنده یک حسی دارم که با متفاوت بودن ارضا می شود و همیشه وقت برای تست میوه های مرغوب وجود دارد ولی پرسش این مطرح می شود چند درصد افراد آن ناشناخته و یا همین به ظاهر آشغال ها را درک کرده اند ؟ شناخته اند ؟
      اگر شما بخواهید بررسی کنید شما 10-15 کارگردان خوب می شناسید که بنده هنوز وارد سینمایشان نشده ام ولی بنده 100 کارگردان شاید ناشناخته بشناسم که شما خود را از لذت آن ها محروم کرده اید مثال های زیادی هم می شود زد نظیر این اسامی :
      الکسی جرمن
      الکسی بالابانوف
      الدار ریازانوف
      Juraj Herz
      Tomás Vorel
      Vera Chytilová
      Jirí Menzel
      و خیلی افراد دیگر.
      بحثی که این وسط است بحث سلیقه ها است نه بحث درست بودن یا اشتباه بودن، بنده ذائقه خود را به چیزهایی عادت داده ام و خود را به داخل یک بهشت ناشناخته انداختم که با آن بهشت همیشگی شناخته شده افراد متفاوت است، و می دانم همیشه فرصت درک آن بهشت شما هم وجود دارد ولی بهتر است طعمی را بشناسم که ناشناخته تر باشد تا طعمی که همگان در مورد آن صحبت کرده اند…
      بدیهی است دنیای سینما آنقدر وسعت دارد که نه من و نه شما می توانیم ادعا کنیم این وسط چیزی را که ندیده ایم از دست داده ایم !
      در مورد عریان مایک لی هم این فیلم آدرنالین خالص است یکی از شاهکارهای مایک لی عزیزم و زمانی من وارد سینمای مایک لی شدم که خیلی ها توی ایران اسم او هم نشنیده بودند !
      سینما و دنیا آنقدر وسیع هستند هرکس به اندازه سهم خودش یک گاز از آن می زند….. آیا ولی فرصت آن است از همه چیز بهره برد ؟
      این بحث گسترده است و سر این هم نیست چه کسی دارد درست می گوید…

      پاسخ دادن

  • SiiSii

    |

    حرفتون انصافاً درسته، البته شما اول منظورتون رو بد گفتید.
    واقعا کارگردان‌هایی هستند که با خودت میگی چطور ممکنه کسی با اینطور فیلم‌هایی شناخته شده نیست! از کسایی که نام بردید فقط یورای هرز، الکسی جرمن و ییری منزل رو می‌شناسم، در حد یک یا دو فیلم. Cremator رو که دیدم با خودم گفتم چطور ممکنه همچین فیلمی اینقدر ناشناخته باشه (البته باز نسبت خیلی فیلم‌ها وضعش بد نیست!)

    اگر یه روز نشستم و لیست فیلم‌هایی که احتمالن از شما بخرم رو مرتب کنم، حتما جا برای انتخاب آزاد هم می‌ذارم. به نظر میرسه سلیقه‌ها نزدیک باشه.

    چه بحثی در تاپیک «وولورین» شکل گرفت !!

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

شما برای ارسال نظر باید وارد اکانت خود شوید

آخرین دیدگاهها

admin

|

همانطور که می بینید فیلم رو من 4 سال پیش دیدم حداقل براساس تاریخ نقد وگرنه ممکنه خیلی دیرتر دیده…

رضا

|

سلام و سپاس از توضیحات و نقد خوبتون به نظرم ریتم نیمه اول فیلم که کند و به جا داشت…

رض

|

به نظر من نیمو داره میگه همه ی راه ها درستند و در عین حال همه غلطند ولی این بین…

بهرام

|

خداییش خیلی فیلم پر استرس و وحشتناکیه

شهرام

|

ضمن سلام و عرض ادب خدمت دست اندرکاران سایت و ادمین گرامی و همچنین بازدید کنندگان محترم درخواست کمکی برای…