0 / 5 (0 votes)

بررسی موج نوی سینمای استرالیا

admin . مقالات سینمایی

بررسی موج نوی سینمای استرالیا

بررسی موج نوی سینمای استرالیا

با توجه به اینکه قسمت اول فیلم " مکس خل " را معرفی کردم و این فیلم جزو موج نوی سینمای استرالیا محسوب می شود، تصمیم گرفتم یک پروژه را شروع کنم، قبلا نگاهی به موج نوی سینمای فرانسه انداخته بودم. اگه خدا کمک کنه و عمری باقی باشه ایشالا به مرور زمان موج نوی سینماهای کشورهایی نظیر رومانی، ژاپن، تایوان، هنگ کنگ، چکسلواکی و یک سری کشورهای دیگه به سایت اضافه می شوند.

فعلا نگاهی به موج نوی سینمای استرالیا می اندازیم.

موج نوی سینمای استرالیا که همچنین با نام هایی نظیر Australian Film Revival، Australian Film Renaissance یا New Australian Cinema شناخته می شود دوره ای بود که فعالیت سینمای استرالیا رشد کرد و محبوبیت سینمای استرالیا ( بویژه در ایالت متحده ) در جهان بالا گرفت. این دوره از اوایل دهه 70 میلادی شروع شد و تا میانه دهه 80 طول کشید.

در همین دوره بود که فیلم های با استایل Ozploitation هم شکل گرفت ( قبلا در این مقاله در مورد این اصطلاح توضیح دادم ) که نمونه بارز این دسته از فیلم های سری فیلم های " مکس خل " بود. پایان دوره موج نوی سینمای استرالیا شروع دوره ی دیگری محسوب می شود به اسم " بعد از موج نو " که نمونه اون فیلم ها فیلم The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. است.

برگردیم به موج نوی سینمای استرالیا. بعد از جنگ جهانی دوم صنعت سینمای استرالیا رو به کاهش گذاشت و عملا در اوایل دهه 60 بود که به نوعی متوقف شد. در اوایل دهه 70 بود که رسیدگی دولت نابودی کامل سینمای استرالیا را از بین برد. یک سری از لایحه های دولتی و ایالتی افراد را ملزوم به سرمایه گذاری برای تولید فیلم وآموزش فیلم سازان از طریق " مدرسه رادیو و تلویزیون فیلم استرالیا " کرد که نتیجه آن ایجاد نسل جدیدی از فیلم سازان استرالیایی بود که رویاهای خود را به روی پرده سینما آوردند. دهه 70 احیای کامل سینمای استرالیا بودو نزدیک به 400 فیلم در بین سال های 1970 تا 1985 ( طول مدت زمان موج نوی سینمای استرالیا ) ساخته شد که تعداد آن بیشتر از آنچه بود که کلا در تاریخ سینمای استرالیا ساخته شده بود !

فیلم هایی که مربوط به این موج می شدند نظیر تمامی موج های نو در سینما در کشورهای مختلف ایده ها و خلاقیت داشتند، این فیلم ها تازه و خلاقانه بودند و یک نوع سرزندگی را با هم به اشتراک می گذاشتند ولی در تمامی آن ها یک علاقه به فضاهای آزاد و تمایل به خشونت ناگهانی و امور جننسی ضعیف دیده می شد.

شیوه روایت فیلم ها مستقیما به سمت داستان رفتن بود .

یک سری از فیلم هایی که در این دسته قرار میگیرند در بین لیست بهترین های تاریخ سینما که توسط روزنامه نیویورک تایمز در سال 2004 چاپ شد قرار گرفته اند نظیر : Walkabout، Mad Max, Breaker Morant, Gallipoli, The Road Warrior, The Year of Living Dangerously  و Dead Calm .

یک سری از کارگردان هایی که در این موج نقش بسزایی ایفا کردند می توان اسم های زیر را نام برد :

فیلیپ نویس، جورج میلر، پیتر ویِِر، Ken Hannam، Bruce Beresford، Tim Burstall.

به مرور زمان فیلم های برجسته این موج در سایت معرفی می شوند و در زیر لیست آن ها آورده می شود :

 

 

برچسب ها:, ,

بازتاب از سایت

دیدگاهتان را بنویسید

شما برای ارسال نظر باید وارد اکانت خود شوید

آخرین دیدگاهها

admin

|

همانطور که می بینید فیلم رو من 4 سال پیش دیدم حداقل براساس تاریخ نقد وگرنه ممکنه خیلی دیرتر دیده…

رضا

|

سلام و سپاس از توضیحات و نقد خوبتون به نظرم ریتم نیمه اول فیلم که کند و به جا داشت…

رض

|

به نظر من نیمو داره میگه همه ی راه ها درستند و در عین حال همه غلطند ولی این بین…

بهرام

|

خداییش خیلی فیلم پر استرس و وحشتناکیه

شهرام

|

ضمن سلام و عرض ادب خدمت دست اندرکاران سایت و ادمین گرامی و همچنین بازدید کنندگان محترم درخواست کمکی برای…